nordenflaggor2

NFS välkomnar Milla Järvelin som ny utredare till sekretariatet.

Hon kommer närmast från SKR, Sveriges kommuner och regioner, där hon arbetat som EU-samordnare och har tidigare arbetet på Sveriges Läkarförbund, bland annat som utredare och internationell samordnare.

Milla är uppvuxen i södra Sverige med finska föräldrar och har studerat Internationella relationer med stort intresse för det nordiska samarbetet.

"När jag inte arbetar så försöker jag vistas utomhus så mycket jag bara kan året om, åka skidor, vandra, basta och bada. När det är riktig dåligt väder kryper jag ihop med en god bok i fåtöljen och mina katter istället."

Vi är mycket nöjda och glada att vi kunnat rekrytera Milla till den lediga utredartjänsten på NFS sekretariat. Milla har en intressant profil med spetskompetens kring till exempel jämställdhetsfrågor samt gedigen erfarenhet inom flera relevanta områden för vårt uppdrag på NFS. Hon är dessutom väl insatt i samhällspolitiska frågor och har finska som modersmål vilket också är en förutsättning för denna tjänst. Ett extra plus är att hon också har erfarenhet och perspektiv från att arbeta i en arbetsgivarorganisation. Milla kommer att börja hos oss under september månad. Vi hälsar Milla varmt välkommen till vårt sekretariat och vårt gemensamma nordiska samverkansuppdrag, säger Magnus Gissler, NFS Generalsekreterare.