Vi är glada att hälsa två nya medarbetare välkomna till vårt team på NFS sekretariat. De kommer att jobba med oss under våren och sommaren och förstärka sekretariatet under Josés föräldraledighet och i avvaktan på att vi rekryterat en ny medarbetare efter Jenny som har fått ett nytt spännande uppdrag på förhandlingskartellen YTN i Helsingfors.

Sandra Jansson, som idag är praktikant på svenska fackliga Brysselkontoret och före detta team-ansvarig för studeranderekrytering vid fackförbundet JUSEK/Akavia är anställd som vikarie för José under hans föräldraledighet till och med slutet av oktober månad. Sandra kommer främst att arbeta med aktuella frågor på EU- och ETUC-arenorna. Sandra har även förtroendeuppdrag som ledamot i Akavias nationella styrelse i studerandesektionen och är projektledare för Utrikespolitiska Förbundet Sverige i Almedalen.

Jag älskar extremsporter, t.ex. att dyka och åka skidor, jag har tidigare spelat fotboll i många år och jag är intresserad av mat och olika matkulturer, vilket är en av mina största intressen vid resor. 

Åsa Ström, som idag är vice ordförande för Saco Studentråd i Sverige bland annat med ansvar för internationella frågor samt ledamot i ETUC ungdomskommitté, är visstidsanställd under våren och sommaren och kommer bland annat att arbeta med NFS satsning på likalönefrågor samt samordning av Östersjöfrågorna och BASTUN. Åsa har studerat socionomprogrammet och fristående kurser om Hållbar arbetsmiljö och projektorganisering. 

Om man inte ska prata arbete med mig så kan man hålla låda om växter, kaffe och fjällvärlden.