NFS – Nordens Fackliga Samorganisation söker en
           Policy Officer/Utredare till Stockholm

 

Har du drivkraft och intresse för arbetslivs- och fackliga frågor? Gillar du att arbeta med internationella relationer för ett mer hållbart och rättvist samhälle? Är du nyfiken på att jobba och verka i en organisation med nordiska, europeiska och globala utgångspunkter?

En av våra kollegor flyttar tillbaka till Finland för att börja på förhandlingsorganisationen YTN – De högre tjänstemännen. Därför söker vi nu hennes ersättare med stort engagemang i våra frågor.

NFS uppdrag är att trygga ett nära samarbete mellan medlemsorganisationerna. Samarbetet skall främja de fackligt organiserades intresse, genom erfarenhetsutbyte, påverkansarbete och samverkan kring gemensamma mål. Våra utredare har en viktig roll i vårt uppdrag. Vi söker en erfaren utredare med kunskap och intresse för nordiska arbetsmarknadsfrågor, insikt i partsrelationer och med erfarenhet av att arbeta med samverkans­frågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Policy Officer
Du bevakar, analyserar och driver självständigt utveckling gällande aktuella policyfrågor och förbereda gemensamma initiativ. Exempel på viktiga frågor är utveckling av den nordiska kollektivavtalsmodellen, jämställdhet, arbetskraftens rörlighet, gränshinder och klimatfrågor. Fokus i uppdraget är de nordiska frågorna men vi arbetar också med t ex EU-frågor, facklig utveckling i Östersjöområdet och koordinerar frågor kring t ex ETUC, ITUC, OECD/TUAC och ILO. Arbetet inbegriper även organisering av möten och konferenser, samt löpande kontakter med medlemsorganisationer och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer och krav:

  • Du har några års erfarenhet av arbete i en facklig organisation eller annan idéburen demokratiskt styrd verksamhet.
  • För det här uppdraget är goda kunskaper i svenska, finska och engelska ett krav.
  • Det är meriterande om du har arbetat nordiskt med arbets­marknadsfrågor där du fått god kännedom om partsrelationer, fackligt arbete och välfärdsystem.
  • Du ska ha relevant kompetens från akademisk utbildning (t.ex. statsvetenskap, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, nationalekonomi eller juridik) eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet från myndighet, ministerium, frivilligorganisation eller internat­ionell verksamhet är intressant.

Personliga egenskaper:

  • har du en god analytisk förmåga
  • är du en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl både i tal och skrift
  • kan du skapa förtroendefulla relationer och vara diplomatisk
  • kan du arbeta självständigt men samtidigt kunna jobba i nära samarbete med andra
  • har du ett eget driv och kan snabbt sätta dig in i nya frågor


Vi erbjuder:
Vi erbjuder ett varierat uppdrag i en organisation i ständig utveckling! Du får stor insikt i nordiska arbetslivsfrågor och får chans att påverka i samhälls-, arbetsmarknads- och fackliga frågor. Du har möjlighet att utveckla många intressanta kontakter både nordiskt, europiskt och internationellt. Placeringsort är Stockholm och vi har också möjlighet att hjälpa till med bostad i Stockholm.

Vi kommer att arbeta löpande med urval och intervjuer. Skicka därför in din ansökan snarast möjligt, dock senast den 21 maj 2021. Tjänsten är en heltidstjänst och omfattas av kollektivavtal. Tillträde sker efter sommaren. Provanställning kan komma att tillämpas.

Skicka din ansökan till vår rekryteringspartner Andpartners Nordic AB och ansök här

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig seniorkonsult Annika Stålhandske + 46 76 525 90 51 eller annika.stalhandske@andpartners.se